Custom Search

joi, 8 ianuarie 2009

Cercul nimicului



Ma uit in jurul meu. Nimic! Nimic nou...

Cu ea langa mine ma simt intreg, implinit, fericit, cu pofta de viata, viu! In rest... Nimic!

Nimicul din jurul meu ma plictiseste. Nu gasesc ceva atragator, ceva care sa-mi ofere un impuls. Discutiile de bar ma plictisesc. Oamenii pe care ii vad zi de zi ma plictisesc. Caut o scapare din monotonia care ma acapareaza. Simt ca devin blazat, prea sarcastic si acid. Imi vad in oglinda chipul posomorat si plictisit. Nu-mi place de mine.

O astept sa vina. Sa-mi mangaie fruntea si sa ma sarute. Puterea ei de a ma asculta in fiecare zi imi da putere sa o ascult si eu pe ea. In mod ciudat, ne incarcam cu energie ascultandu-ne problemele. In rest nimic.

Am privit monitorul calculatorului aproape sapte ore. Imaginile se derulau in fata mea fara nici o logica. Eram pierdut intr-o reverie ciudata. Oricum, nu in sensul pe care ni-l explica dictionarul. Sau era autocritica?

In tot acest timp, am revenit de multe ori la ea. Un somn fara vise, greu, obositor. Fraze fara sens subtitrate de alte fraze fara sens. Versurile de acum cativa ani nu mai au logica, nu-si mai au rostul. Apa nu mai are gustul insipid de apa, iar alcoolul nu mai reuseste sa-si faca efectul. Bacus nu ar fi mandru de mine. Nimic nou! Nimic...

Accept diminetile fara prea mult entuziasm. Accept cele 24 de ore fara nici un sentiment. Nici tristete, nici bucurie. Nici vorba de ura sau dragoste pentru viata. Nimic!

Nu vreau o bucata din viata!
Iau in suflet
Multe franturi din oameni,
Iar ei nici nu observa
Ca au sufletul pustiu!

Promisiunile gandite acum multi ani zac, neimplinite, in cele mai ascunse sertare ale mintii. Ideile de glorie sunt expuse in vitrina imaginatiei, dar sunt prafuite si imbatranite. Ma uit in jurul meu, ma uit in mine. Nimic.

Doar ea. Noua si proaspata ca roua diminetilor de vara. O clespsidra care a fost intoarsa pentru prima data - fiecare bob de nisip e nou, chiar inedit. Cercul nimicului. Incepe la ea si se termina la ea. Incepe bine si se termina bine. Te gandesti la punctul de plecare si la cel de sosire. Experienta acumulata parcurgand zilnic cercul pune in valoare capetele, care sunt unul si acelasi.

Ea...

~

Lasa viata sa-si urmeze cursul, s-ar putea sa te surprinda. Proverb

0 persoane au avut tupeu sa comenteze: