Custom Search

joi, 5 februarie 2009

Lasati cainii sa vina la mine


Imi plac cainii. Imi place si de mine, pentru ca sunt un caine dupa zodie. Imi plac toti: mici, mari, creti, cu parul lins, scurt, lung, prostuti, agili, tacuti, scandalagii, etc. Nu pot spune acelasi lucru despre oameni. Pentru ca unii dintre ei sunt prea "caini".

Il cunosc pe Ahon de cativa ani. Habar nu am ce rasa e si cati ani are. E un caine omenos(aluzie clara la cainii de mai sus). E negru, latos si ii e mereu sete. Nu face galagie si poate sa ramana asezat intr-un singur loc pana isi bea Calin toate berile. Stie unde e acasa si stie cine e om si cine e caine, indiferent de rasa din care face parte.

Acum cateva zile Ahon s-a ratacit in urbea noastra draga. Probabil a ramas peste noapte la catelusii din centru. Cui nu-i place sa colinde noaptea strazile frumos luminate, sa stea asezat sub o banca la un os si o punga cu ketchup de la fast-food-ul din colt. Nu cred ca a murit de sete pentru ca mormanul de zapada din piateta se topeste incet dar sigur. Pana la urma toate astea au fost o aventura, o iesire scurta din cotidian. Toti facem asta, indiferent daca suntem oameni sau caini.

Oricum, zilele astea au trecut destul de greu pentru Calin si pentru cei ce-l cunosc pe Ahon. Au cautat cu toti in fiecare coltisor, tomberon, fast-food, dupa fiecare copac. Ieri au pus pe stalpii de pe centru poze cu Ahon. Poate le vedea el, poate le vedeau cei ce l-au vazut. Poate, poate Ahon se va intoarce acasa. 

Ahon s-a intors azi acasa. Nu l-am vazut nici pe el nici pe Calin, dar sunt sigur ca sunt amandoi foarte fericiti. 

Ce vroiam defapt sa va spun e ca mandra noastra politie comunitara nu te lasa sa-ti cauti cainele prin metoda cea mai la indemana pentru omul de rand: sa lipesti o poza cu animalul iubit sub care ii rogi pe cei cu inima sa te anunte daca l-au vazut. Te mangaie cu o vorba buna, iti spun ca si ei au caini acasa si te lasa sa pui in continuare acele afise(care nu cred ca deranjeaza pe nimeni). La o jumatate de ora dupa acea discutie cu acei politisti comunitari, pe cand se intorcea acasa a vazut ca toate afisele lui au fost dezlipite. Ma intreb: cum poate un "caine" sa aiba un animal de companie?

Ma rog sa nu va pierdeti niciodata animalul iubit sau daca se intampla, sa revina acasa. Pentru ca cei ce ar trebui sa ne faca viata mai buna si mai sigura nu ne lasa, si in mod cert nu ne ajuta!

0 persoane au avut tupeu sa comenteze: