Custom Search

sâmbătă, 1 august 2009

Aducere aminte

Cine isi mai aduce aminte de Mieunel si Balanel? Cei mai "recenti" dintre voi sigur nu. Cei de mai demult ar trebui. Erau minunatele desene animate de pe TVR, de pe vremea cand antenele fluturau pe toate blocurile si balcoanele, cand dupa masa se intrerupea emisia si seara se lua curentul. Parca au trecut secole de atunci. Tin minte ca nu ma interesa nimic altceva decat ce fac cele doua personaje atat de simpatice. Tin minte, aveam un televizor cu lampi Diamant, alb-negru desigur; prindeam TVR si ,cu chiu cu vai, M TV'ul de la unguri. Cand se oprea emisia, bunica pornea radioul, un radio vechi, rusesc, gri. Cotele apelor, melodia aia de la ora fixa, cat si ce a mai produs C.A.P.-ul din comuna X, etc. Aproape de bloc era cofetaria. Niste usi rosii, murdare care la inchidere scoteau un scartait pe care nu cred ca o sa-l uit vreodata. Cofetaria era mai tot timpul goala. Chiar si asa era acel miros specific, de scortisoara, dulce-intepator. Ador si acum acel miros(desi ma irita pe nas). Odata pe saptamana venea un Aro de marfa cu sucuri in sticle de 0.33, cred, si cu lazi cu prajituri. Pepsi-Cola(care nu era facut sub licienta), savarine, eclere, rulouri... Da, astea cred ca erau. Ce le mai savuram. In centru era faimosul magazin Dumbrava(varianta de atunci a supermarketului). Evident era mai mult gol, dar era musai de vizitat cand aveai de facut cumparaturi de orice fel. Era magazinul stiut de mai toti sibienii. In zilele revolutiei tin minte clar ca se zicea ca "teroristii" au pus o bomba in Dumbrava.

Asa era Sibiul de acum aproape 20 de ani, cel putin asa mi-l aduc eu aminte. Chiar si asa, mi-e dor. Chiar si fara Jetix si Counter Strike si McDonald's am avut o copilarie fericita, fara lipsuri. Noi ne multumeam si cu Mieunel si Balanel sau cu Nu Pagadi. Cred ca toate au avut si parti bune, nu doar rele. Nu?

2 persoane au avut tupeu sa comenteze:

Sergiu spunea...

Vag imi mai aduc aminte de Mieunel si Balanel...eram destul de micut cand se difuzau desenele acelea...vreo 5-6 ani...dar imi aduc aminte de Nu Pagadi pt ca imi placeau mult :D. Erau vremuri frumoase...nu era atata violenta la tv si de calculator nici nu se punea problema...mai exact nici nu stiam de existenta lui :). McDonald's...hmmm, mai buna e slana cu ceapa =))

Liviu Beju spunea...

NU ZAIETZ PAGADI! Era misto cum se traducea... "Am sa te prind, iepurasuleeee"... Ee, ce vremuri dom'le! Ce vremuri! Apropo de McDonalds... tin minte ca peste drum de scoala era o gogoserie. Cu 5 lei, bagam in mine ca spartu gogosi si inghetata adevarata, nu prafuri si chimicale cu apa, cum e asta azi. si imi aduc aminte de sticlele de lapte. Le mai stiti? cu gatul ala ciudat, erau numai bune de pusculita... Si sincer, fara sa fiu considerat comunist, regeret pionierii. Da, ati auzit bine. Pentru ca noi, cei mici de atunci, nu stiam de comunism! Stiam doar ca numai cei mai buni primeau cravata! Cata scoala am bagat in mine, doar pt nenorocitul ala de petec rosu si pt un snur! Era cea mai buna motivatie. Iar azi? Azi elevii sunt foaarrrte chinuiti, saracutii... De ce sa invete carte, sa aiba grija de natura, sau sa faca sport? Mai bine joaca carti, iarba o fumeaza, iar sportul se rezuma la o FIFA pe calculator. Asta daca nu impreastie tone de creieri virtual in CounterStrike. Am imbatranit...