Custom Search

marți, 23 martie 2010

Telefonul


Cele ce urmeaza s-au intamplat in toamna anului 2007. Lucram ca barman intr-o cafenea. Fiind incojurat de oameni boemi(pictori, muzicieni, sculptori, actori, etc.), am fost inspirat sa fac si eu o mica expozitie foto. Suna banal, dar toate pozele au fost facute si prelucrate cu un simplu telefon mobil.

Eram pe ultima suta de metri. Pozele erau pregatite. Oamenii au fost anuntati de eveniment. Mai aveam de facut doar cateva drumuri in zilele premergatoare expozitiei.

Intr-una din acele zile s-a starnit o ninsoare destul de urata. Unde mai pui ca temperatura scazuse destul de mult. Aceasta combinatie malefica a facut ca telefonul meu sa faca o criza "epileptica". Suna ciudat, dar simptomele erau aproape identice. Ecranul se stingea si se aprindea de unul singur. Atunci cand se aprindea, mai si tremura! Cred ca daduse strechea in el. Pana la urma a cedat!

N-am vrut sa-l ingrop in vreun sertar. A fost "scula" care m-a sprijinit in primul meu demers artistic. Asa ca am contactat firma producatoare. Le-am explicat ce si cum, si i-am invitat sa-si trimita un reprezentant la eveniment. Tot ce am primit de la ei a fost un e-mail sec, in care imi cereau sa iau legatura cu un reprezentant local, care sa-mi repare telefonul.

Nu cred ca si-au dat seama ca nu acela era motivul pentru care i-am contactat.

Pana la urma toate cele au iesit cum trebuie. Expozitia a fost un succes, am fost intervievat de un jurnalist, iar articolul a primit o pagina intreaga intr-un ziar local.

Telefonul m-a servit bine. A facut multe poze la viata lui, iar la sfarsit, desi "bolnav", l-am vandut. Banii m-au ajutat sa cinstesc pe cei prezenti la expozitie.

Asadar, daca aveti idei artistice cu telefonul, nu va deranjati sa anuntati si producatorul. Veti primi un mail "stas" prin care va vor anunta ca "problema dumneavoastra poate fi rezolvata de un reprezentant local".

0 persoane au avut tupeu sa comenteze: